Invent  Invent

Стигла струја у манастир Вета


Регионални центар “Југоисток” довео струју до манастира Вета на Сувој планини

Скинут мрак са светиње

Регионални центар "Југоисток" Ниш је за само десет дана успео да постави 39 бетонских и дрвених стубова и 1600 метара мреже и у манастир, у којем никада није засветлела сијалица, доведе струју. Вета је само један од бројних манастира у Нишкој православној епархији којима је "Југоисток" последњих година изашао у сусрет. Раднике је на терену обишао и Дарко Булатовић, директор Регионалног центра "Југоисток" Ниш

Реч је о помоћи вредној око два милиона динара које је "Југоисток" уложио како би манастир Вета на Сувој планини, где никада до сада није било струје, коначно засветлео.

-Ово је само један од бројних манастира којима "Југоисток" помаже. Протеклих неколико година помогли смо манастирима у Сићеву, Островици, Височкој Ржани, Сукову, Поганову, Липовцу.....више од двадесет их је, којима је наша фирма изашла у сусрет. Нишким манастирима и црквама помажемо континуирано, али је помоћ оваквима, попут манастира Вете, који се налазе у забити, где се тешко стиже, за нас посебно значајна. Зато што је ту живот тежак и  сиротиња на сваком кораку. Сматрамо да, као друштвено одговорна фирма,  према оваквим светињама имамо обавезу, рекао је директор Регионалног центра "Југоисток" Дарко Булатовић и додао да је у плану подршка и другим светињама од Дунава до Македоније.

Радници ове фирме добили су задатак да посао заврше што пре и они су успели да за само десет дана поставе 39 бетонских и дрвених стубова и развуку 1600 метара жице. Бојан Ђорђевић, водич за електроенергетске објекте каже да није било нимало лако.

-Манастир се налази на веома неприступачном месту до којег се последњих пар километара стиже планинским путељцима и козјим стазама, тако да је све што је урађено, урађено ручно. Ископ је био најтежи део посла јер је земља ниског квалитета, буквално камен до камена. Посебна похвала за раднике који су радили брзо, квалитетно и посао завршили на време без иједне повреде на раду, задовољно прича  Бојан Ђорђевић.

Речи хвале за раднике "Југоистока" има и директор Булатовић који наглашава да је  овом, али и у многим другим приликама, њихова одговорност и пожртвованост била на највишем нивоу.

-Радници су максималну одговорност показали зимус, приликом  великих непогода у којима су и људски животи били у питању, тако да су овакви послови за њих само изазов и задовољство, наглашава директор Булатовић, посебно истичући рад као најважнији параметар успешности једног предузећа, чиме "Југоисток" може да се похвали.

Екипа "Југоистока" остаје велики пријатељ овом манастиру на Сувој планини.  На позив свештеника Стефана Чупића већ у недељу, 30. августа присуствоваће првој литургији у осветљеном храму.

 

Иди на врх